Sirupsnipper

Sirupsnipper

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Selv om det ikke er en fast tradisjon på hvilke syv sorter kaker som skal bakes til jul, er det noen slag som går igjen i de fleste husholdninger - sirupssnipper er en av disse.

Fremgangsmåte

Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell blandingen over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha deretter i eggeplommen.
Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå.
Skjær ut snipper med en bakkelsspore. En halv skåldet mandel setter en ekstra spiss på snippene. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180°C i 8–10 minutter. Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tørr boks.
1 porsjon gir ca. 40 sirupssnipper.