Salatsnitter

Salatsnitter

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Erstatt brødskivene med en frisk og sprø salat i sommervarmen. Server grønn salat med ditt favorittpålegg til sommerlunsjen. Ypperlig for dem med glutenallergi!

Fremgangsmåte

Brekk og vask passende blader av crispisalat.
Legg de utover et fat og legg på skiver av brie, røkt laks eller spekeskinke.
Topp spekeskinken med syltet løk og osten med tynne skiver pære eller eple. Server gjerne med noen båter sitron.
Syltet løk
Finsnitt rødløk og press saften av lime. Rør inn sukkeret. Legg løken i limesaften når sukkeret har løst seg opp. La blandingen stå i ca. 30 minutter. Løken kan gjerne lages dagen i forveien og holder seg godt i kjøleskap i flere dager.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juni.

Tips:

Dette er et fantastisk alternativ til de som ikke spiser kjeks eller brødmat.