Hjertesalat med røkt laks

Hjertesalat med røkt laks

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Legg hjertesalaten på grillen og få frem enda mer smak og sødme. Men pass på at den ikke ligger for lenge – et par minutter er nok på en varm grill!

Fremgangsmåte

Kok eggene i 8 minutter. Del dem i båter.
Del to hjertesalat i to deler på langs.
Pensle snittflaten på salaten med olivenolje og honning.
Stek salaten i noen minutter slik at den får fine grillstriper.
Strø over en liten klype flaksalt. Legg salaten på et stort fat.
Server salaten med tynne skiver røkelaks og topp gjerne med kapers, egg og dressing. Og pynt gjerne med noen friske bringebær.
Dressing
Bland olje, ferdig eller hjemmelaget bringebæreddik, og grov sennep.
Hvis du ikke har bringebæreddik kan du enkelt lage dette selv: Bland 1 ss epleeddik, 1 ts sukker og 3 moste bringebær – Voilà!
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juni.

Tips:

Retten kan også stekes i en grillpanne.