Røkte nakkekoteletter med brokkolisalat

Røkte nakkekoteletter med brokkolisalat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Grillet kjøtt og tilbehør med spennende smaker gir gode SommerVibber. Granateplekjerner er friskt og godt, og de fungerer perfekt i salater!

Fremgangsmåte

Start med brokkolisalaten: Rens og del brokkolien i små buketter. Rens og finhakk eller finsnitt løken.
Visp sammen majones, yoghurt, sitronsaft og sukker. Bland dressingen sammen med brokkoli og rødløk.
Grill kotelettene til kjøttet er gjennomstekt. La kotelettene få hvile i noen minutter før servering. Kotelettene kan også stekes i en grillpanne eller stekepanne.
Server kotelettene sammen med brokkolisalaten og dryss over litt pepper, granateplekjerner, nøtter og persille.
Hvordan dele granateple? Den kraftige rødfargen på saften i granateplet setter lett flekker, vær derfor forsiktig når du skal dele frukten. Skyll granateplet og skjær av toppen. Lag et snitt i skilleveggene og brekk båtene fra hverandre. Hold granateplet over en bolle og pirk ut kjernene – du kan gjerne banke på skallet med en tresleiv for at kjernene skal løsne. Pass på så du ikke får med de hvite hinnene.

Tips:

Som ekstra tilbehør passer det godt med småpoteter med rosmarin.