Ingredienser
Lag Norges beste riskrem! En fyldig og god juledessert med klassisk rød saus. Denne desserten står på dessertbordet til nesten halve Norges befolkning på julaften.
Fremgangsmåte
-
Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.
-
Tradisjonell rød saus: Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig. Avkjøl sausen.
-
Bærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller den kan være som den er.