Ribbenstek med bakte rotgrønnsaker

Fargerike, bakte rotgrønnsaker er ypperlig tilbehør til ribbenstek.

60+ min
Middels
Ribbenstek med bakte rotgrønnsaker
Tips!

Har du rester igjen av steken?
Tynne skiver med kald ribbenstek i lefse med god sennep, eller i en sandwich med rødkål og stekte epler smaker nydelig!

Slik gjør du

    1. 1
      Tilbered ribbensteken som beskrevet på pakken.
    2. 2
      Skrell eller skrubb grønnsakene og kutt dem i passe grove biter. Legg grønnsakene i en passende ildfast form. Hell over olivenolje og vend det godt sammen. Strø over en god klype flaksalt og nykvernet pepper, og legg i noen hele urtestilker.
    3. 3
      Stek grønnsakene i ovnen sammen med ribbensteken de siste 30 minuttene av steketiden, til grønnsakene er myke og så vidt karamelliserte i kantene. Dersom grønnsakene trenger litt mer tid i ovnen, kan de eventuelt steke videre i ca. 10 minutter mens steken hviler.