Ribbenstek med bakte rotgrønnsaker
Fargerike, bakte rotgrønnsaker er ypperlig tilbehør til ribbenstek.
60+ min
Middels
Tips!
Har du rester igjen av steken?
Tynne skiver med kald ribbenstek i lefse med god sennep, eller i en sandwich med rødkål og stekte epler smaker nydelig!
Slik gjør du
- 1Tilbered ribbensteken som beskrevet på pakken.
- 2Skrell eller skrubb grønnsakene og kutt dem i passe grove biter. Legg grønnsakene i en passende ildfast form. Hell over olivenolje og vend det godt sammen. Strø over en god klype flaksalt og nykvernet pepper, og legg i noen hele urtestilker.
- 3Stek grønnsakene i ovnen sammen med ribbensteken de siste 30 minuttene av steketiden, til grønnsakene er myke og så vidt karamelliserte i kantene. Dersom grønnsakene trenger litt mer tid i ovnen, kan de eventuelt steke videre i ca. 10 minutter mens steken hviler.
- 1