Purrebakt laksefilet

Purrebakt laksefilet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Purrebakt laks med fargerike grønnsaker og fløte­poteter er en sunn og smakfull hverdagsmiddag for hele familien.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Kutt av 8 av de ytterste bladene på purren og vask dem godt. Rens resten av purren og kutt den i tynne strimler. Skrell gulrøttene og snitt to av dem i tynne strimler, de to andre gulrøttene skal brukes senere.
Ta laksefiletene ut av aluminiumsformene som de kommer i. Smør litt flytende margarin i bunnen av formen. Krydre laksefiletene med salt og pepper. Surr ett purreblad rundt hver filet og legg dem i formen. De fire purrebladene som er igjen skal brukes senere.
Legg purre- og gulrotstrimler i formen med fisken. Dekk til formen med aluminiumsfolie og stek den i ovnen i 35 minutter. Stek fløtepotetene i en ildfast form under folie i ovnen samtidig som fisken.
Kutt resten av gulrøttene i staver og del brokkolien i buketter. Kok brokkoli, gulrøtter og resten av purrebladene i lettsaltet vann i 3 minutter. Sil fra kokevannet.
Anrett fløtepotetene på tallerken ved å forme purrebladet til en ring, og fyll ringen med fløtepoteter. Legg fisken på en seng av strimlet purre og gulrot ved siden av fløtepotetene.
Server retten med brokkolibuketter og gulrotstaver til. Drypp gjerne litt sitron over fisken.

Tips:

Bytt ut fløtepoteter med potetlefser. Forbered grønnsakene og fisken hjemme og pakk det inn i aluminiumsfolie. Laks i aluminiumsfolie kan stekes direkte på bål eller grill.