Pulled pork i lompe

Pulled pork i lompe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pulled pork med marinert rødløk og salsa i lompe er et spennende alternativ til fredagstacoen. Denne smaksbomben blir fort en ny favoritt!

Fremgangsmåte

Start med å tilberede sitrusmarinert rødløk. Kutt løken i tynne skiver og ha den i en bolle. Press over saften av de tre sitrusfruktene. Smak til med en klype salt og en klype sukker. Bland godt, dekk til, og la løken marinere i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Åpne posen med pulled pork og ta kjøttet ut – stekesjyen skal ikke brukes. Riv kjøttet i grove biter med to gafler. Stek pulled pork i en stekepanne med litt olje. Tilsett tacokrydder etter anvisning på pakken.
Kutt hjertesalat i tynne strimler. Skjær nepen i små terninger. Finhakk den grønne delen av vårløken. Plukk bladene av korianderen, men ta vare på stilkene til å bruke i salsaen. Bland sammen alle grønnsakene.
Lag salsa: Kutt cherrytomater og eple i terninger eller ønsket størrelse. Finhakk korianderstilkene og en halv stilk vårløk. Ha det i en bolle og bland med olivenolje og limesaft. Smak til med salt.
Pakk lompene i aluminiumsfolie og varm dem i stekeovnen på 180 °C i 5 minutter.
Anrett slik: Ta en varm lompe, legg på salaten, legg på pulled pork, så salsa, og topp med rødløk og litt koriander.

Tips:

Lomper kan erstattes med tortillalefser