Potetvafler med røkelaks

Potetvafler med røkelaks

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Har du rester fra potetmiddagen er det perfekt å bruke i vaffelrøra! Topp med røkelaks eller spekeskinke for en smakfull lunsj.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok de møre. Hell av vannet, og damp de tørre i kjelen. Riv eller mos potetene. Dette er enklest å gjøre mens de fremdeles er varme.
Smelt smøret i en liten kjele.
Ha potetmosen i en bolle, og rør inn rømme, hvetemel, bakepulver, smeltet smør og egg. Avslutt med melken, og smak til med salt. La det stå og svelle i omtrent 20 minutter.
Stek vaflene i et godt smurt vaffeljern til de er gylne.
Smør vaflene med kremost og topp med ruccola og røkelaks. Krydre gjerne med nykvernet pepper til slutt.