Stekt ris med grillpølse

Stekt ris er en ypperlig måte å få brukt opp ris du har til overs på. Denne enkle oppskriften gir et herlig og mettende måltid med asiatiske smaker.

20-40 min
Enkel
Stekt ris med grillpølse
Tips!

*Kokt ris må settes i kjøleskapet med en gang den er avkjølt. Da er det trygt å bruke risen neste dag.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok ris etter anvisning på pakken eller bruk ris fra gårsdagens middag.
    2. 2
      Visp eggene og hell dem i en varm stekepanne med 2 ss rapsolje i. Stek til du har en fast omelett, i ca. 3 minutter. Avkjøl omeletten før du deler den i tynne strimler.
    3. 3
      Rens vårløken og den kutt i tynne skiver. Del pølsene i terninger (ca. ½ cm).
    4. 4
      Varm opp en wokpanne eller en stor stekepanne med 2 ss rapsolje i. Fres pølseterningene, soppen og ca. halvparten av vårløken. Tilsett ris etter 2 minutter, rør godt om.
    5. 5
      Sil væsken fra maisen. Bland mais og erter inn i risen. Tilsett saus, og smak til med salt og pepper. Senk varmen og ha i strimlet omelett.
    6. 6
      Dryss resten av vårløken over retten, og server med det samme, gjerne med ekstra soyasaus til.