Pølse- og makaronigrateng

Enkel alt-i-ett-middag er perfekt i en hektisk hverdag. Denne barnevennlige retten vil falle i smak hos både store og små.

20-40 min
Enkel
Pølse- og makaronigrateng
Tips!

Har du mye pølse- og makaronigrateng til overs, kan den fint varmes opp igjen neste dag. Server den gjerne med en frisk salat til!

Slik gjør du

    1. 1
      Kok makaronien etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, men spar ca. 1 dl av vannet.
    2. 2
      Del pølsene i biter og finhakk løken. Ha litt olje i en stekepanne og stek pølsebitene på middels varme i ca. 3 minutter. Ha i løken og stek videre til løken er blank og gyllen. Rør inn tomatpuré og la det koke i 2 minutter.
    3. 3
      Tilsett kokevannet du sparte fra makaronien, før du har i mais, revet gulrot og makaroni. Fordel retten i en smurt ildfast form. Strø over ost og stek gratengen på 180 °C i ca. 20 minutter til osten er gyllen.
    4. 4
      Server gjerne pølse- og makaronigratengen med en frisk salat til.