Ostegrill med hjemmebakte pølsebrød

Hva med å lage pølsebrødene selv? Oppskriften tilsvarer 12 pølsebrød. Inviter venner og familie, og imponer dem med hjemmelagde pølsebrød. Det kan umulig slå feil.

60+ min
Enkel
Ostegrill med hjemmebakte pølsebrød

Slik gjør du

    1. 1
      Stek ostegrillpølsene i medium varm stekepanne i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomvarme.
    2. 2
      Server med pølsebrød, ketchup, sennep, potetsalat og finhakket vårløk og rødløk.
  1. Grove pølsebrød:

    1. 1
      Smelt smøret i en gryte og bland inn salt, sukker, melk og vann. Rør til det holder ca. 37 ºC og ta gryten bort fra varmen. Pisk inn 1 egg og hell blandingen over gjæren i en bakebolle. Rør til gjæren har løst seg opp. Bland inn melet og kna deigen sammen med hendene eller i kjøkkenmaskin til den slipper bakebollen. Tilsett noen spiseskjeer mel dersom deigen er for klissete.
    2. 2
      Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45 minutter.
    3. 3
      Sett stekeovnen på 210 ºC.
    4. 4
      Kna deigen godt i bollen eller på bordet, og del den i 12 emner. Rull emnene til pølsebrød og sett dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og la pølsebrødene etterheve i 30–40 minutter.
    5. 5
      Pensle pølsebrødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø før du setter dem i ovnen. Stek brødene midt i ovnen i 10–12 minutter.
    6. 6
      Tips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på Omelett med ostegrillTips! Har du igjen rester fra middagen? Se oppskrift på [Omelett med ostegrill](recipe:b20fd72d-0928-4738-bae1-8143d84934f1)