Fargerike pølsespyd

Lag fargerike og fristende grillspyd til både liten og stor! Her kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag eller bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.

20-40 min
Enkel
Fargerike pølsespyd
Tips!

Hvis du bruker poteter på grillspydene blir dette fort til et fullverdig måltid. Bruk rester fra gårsdagens middag. PS! Legg grillspyd av tre i vann ca.15 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr under grilling.

Slik gjør du

  1. Yoghurtdressing:

    1. 1
      Start med å lage yoghurtdressingen:
    2. 2
      Bland sammen yoghurt og finrevet/finhakket hvitløk. Smak til med sitron- eller limesaft, salt, pepper og sukker.
    3. 3
      Skyll grønnsakene. Skjær grønnsaker, melon og kokte poteter i passelige biter. Pass på at bitene er omtrent like store.
    4. 4
      Tre pølser, grønnsaker, melon og poteter på grillpinner. La gjerne alle få lage sine egne spyd med sine favoritter. Husk at salt og søtt ofte gir nydelige smakskombinasjoner!
    5. 5
      Grill pølsespydene på indirekte varme til pølsene og grønnsakene begynner å få fin farge, i ca. 10 minutter. Spydene kan også stekes i stekeovn på 200 C.