Bønnegryte med kjøttpølse

På rufsete dager er det godt med en varmende gryte som metter. Denne gryten er lettlaget, og kan fint lages på forhånd for så å varmes opp igjen.

20-40 min
Enkel
Bønnegryte med kjøttpølse

Slik gjør du

    1. 1
      Del kjøttpølsen i skiver. Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Del purren i to på langs, vask den godt og kutt i skiver. Fjern kjernen fra fennikelen og kutt den i terninger.
    2. 2
      Hell av laken på kidneybønnene, skyll bønnene med kaldt vann i en sil og la de renne av seg.
    3. 3
      Varm rapsolje i en stor kjele. Brun kjøttpølsen raskt i 2 minutter. Hell over oksekraften og tilsett grønnsakene, hermetiske tomater, tomatpuré, samt vann. Smak til med salt og pepper. La det småkoke 15 minutter.
    4. 4
      Stek potetbåtene etter anvisning på pakken.
    5. 5
      Server retten med stekte potetbåter.
    6. 6
      Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Fylt søt paprika av restene etter denne middagen.Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag [Fylt søt paprika](recipe:792daabc-a50d-4c77-bfac-37684aab427b) av restene etter denne middagen.