Bønnegryte med kjøttpølse
På rufsete dager er det godt med en varmende gryte som metter. Denne gryten er lettlaget, og kan fint lages på forhånd for så å varmes opp igjen.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Del kjøttpølsen i skiver. Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Del purren i to på langs, vask den godt og kutt i skiver. Fjern kjernen fra fennikelen og kutt den i terninger.
- 2Hell av laken på kidneybønnene, skyll bønnene med kaldt vann i en sil og la de renne av seg.
- 3Varm rapsolje i en stor kjele. Brun kjøttpølsen raskt i 2 minutter. Hell over oksekraften og tilsett grønnsakene, hermetiske tomater, tomatpuré, samt vann. Smak til med salt og pepper. La det småkoke 15 minutter.
- 4Stek potetbåtene etter anvisning på pakken.
- 5Server retten med stekte potetbåter.
- 6Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Fylt søt paprika av restene etter denne middagen.
- 1