Ingredienser
Disse saftige bollene fylt med kjøttsaus og mozzarella er knallgode. Pizzaboller kan serveres til middag, men fungerer også perfekt som nistemat til turen!
Fremgangsmåte
-
Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle, og elt det godt sammen i ca. 10 minutter til en jevn og smidig deig.
-
I denne oppskriften har vi brukt RÅ kjøttboller av 88% svin og storfekjøtt med italienske urter, men det kan fint byttes ut med andre alternativer.
-
Dekk til med et klede og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time til den har dobbel størrelse.
-
Lag fyllet mens deigen hever. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Fres grønnsakene i olivenolje på medium varme i ca. 3 minutter. Tilsett knuste tomater og la det få et lite oppkok.
-
Trekk sausen bort fra platen og la den kjøle seg ned. Del kjøttbollene i fire biter og bland det med sausen mens den fortsatt er litt varm. Tilsett finhakket basilikum, og smak eventuelt til med salt og pepper.
-
Del pizzadeigen i seks like store emner. Trill emnene ut til boller som du trykker eller kjevler ut til små rundinger (ca. 10–12 cm i diameter).
-
Fordel saus og mozzarella i biter midt på deigen. Pakk deigen inn mot midten rundt fyllet og knip skjøten godt sammen. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned.
-
Etterhev bollene i ca. 10 minutter. Pensle bollene med olivenolje og stek dem i forvarmet stekeovn på 200 °C i 15–20 minutter.
-
Server gjerne pizzabollene med en god rømmedressing til.
- Rømmedressing:
-
Bland sammen lettrømme, hvitløkpulver og finhakket basilikum. Smak til med salt.