Pizzaboller

Pizzaboller

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Disse saftige bollene fylt med kjøttsaus og mozzarella er knallgode. Pizzaboller kan serveres til middag, men fungerer også perfekt som nistemat til turen!

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle, og elt det godt sammen i ca. 10 minutter til en jevn og smidig deig.
I denne oppskriften har vi brukt RÅ kjøttboller av 88% svin og storfekjøtt med italienske urter, men det kan fint byttes ut med andre alternativer.
Dekk til med et klede og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time til den har dobbel størrelse.
Lag fyllet mens deigen hever. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Fres grønnsakene i olivenolje på medium varme i ca. 3 minutter. Tilsett knuste tomater og la det få et lite oppkok.
Trekk sausen bort fra platen og la den kjøle seg ned. Del kjøttbollene i fire biter og bland det med sausen mens den fortsatt er litt varm. Tilsett finhakket basilikum, og smak eventuelt til med salt og pepper.
Del pizzadeigen i seks like store emner. Trill emnene ut til boller som du trykker eller kjevler ut til små rundinger (ca. 10–12 cm i diameter).
Fordel saus og mozzarella i biter midt på deigen. Pakk deigen inn mot midten rundt fyllet og knip skjøten godt sammen. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned.
Etterhev bollene i ca. 10 minutter. Pensle bollene med olivenolje og stek dem i forvarmet stekeovn på 200 °C i 15–20 minutter.
Server gjerne pizzabollene med en god rømmedressing til.
Rømmedressing:
Bland sammen lettrømme, hvitløkpulver og finhakket basilikum. Smak til med salt.

Tips:

Dersom du har pizzabollene med deg på tur, kan de eventuelt varmes litt over glørne på bål eller grill.