Elgpiroger

Elgpiroger

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Disse er laget med elghakk, men du kan like gjerne bruke reinsdyrskav, lammeskav eller helt vanlig kjøttdeig.

Fremgangsmåte

Varm en stekepanne og ha i margarin. Brun kjøttet i omganger, og krydre med hvitløk, salt, pepper, paprikapulver og oregano. Ha det over i en bolle når det begynner å få farge. Fres purren i samme panne til den blir myk og faller sammen. Bland purren inn i kjøttet. Avkjøl en stund og tilsett revet ost. Smak til med salt og pepper.
Rull ut pizzadeigen og bruk en skål eller liknende til å skjære å skjære ut sirkler på 16–17 cm i diameter. Skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.
Legg 2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Brett dobbelt og bruk en gaffel til å trykke sammen kantene så det blir helt tett.
Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir. Pensle dem med litt sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter. Server nystekt piroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.