Pastasalat med gårsdagens pasta

Pastasalat med gårsdagens pasta

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Har du diverse matrester stående, kan du enkelt sette sammen en smakfull og næringsrik salat. Lag en deilig lunsj eller en lett middag med pasta fra gårsdagen, og med kjøtt du har til overs.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Del kjøttet i passelige biter, og rens eventuelt for skinn og bein.
Vask hjertesalaten og riv den mindre biter. Kutt eplet og pæren i smale båter, og ta bort kjernen. Skjær fennikel i tynne strimler. Bruk pasta fra gårsdagens middag eller tilbered pasta etter anvisning på pakken.
Anrett pasta, salat, ruccola, eple, pære, fennikel og kjøtt på et serveringsfat. Dryss over valnøtter og dressing, og server.

Tips:

Hvis du planlegger å bruke kokt pasta dagen etter, er det viktig å sette pastaen i kjøleskapet med en gang den er avkjølt. Da er det trygt å bruke pastaen neste dag.