Toscansk scampipasta

Opplev smakene av Italia med denne herlige oppskriften på kremet pasta med scampi og et pikant innslag.

20 min
Enkel
Toscansk scampipasta

Slik gjør du

    1. 1
      Kok pastaen «al dente» etter anvisning på pakken (ta vare på litt av kokevannet fra pastaen, det skal brukes senere).
    2. 2
      Rens scampiene og tørk godt av dem. Krydre med oregano, timian, salt og pepper.
    3. 3
      Ha olje fra soltørket tomat i en stekepanne og varm opp på høy varme. Stek scampiene i ca. 2 minutter på hver side. Stek tomatene og soltørket tomat sammen med scampiene mot slutten.
    4. 4
      Ta alt ut av stekepannen, og smelt smør på middels varme. Fres sjalottløken i pannen i ca. 2 minutter. Ha i hvitløk og fres det sammen med sjalottløken i ca. ½ minutt.
    5. 5
      Tilsett crème fraîche, fløte og kyllingbuljong. Kok opp og ha i scampiene, tomatene, spinat, chili og finhakket persille og basilikum. Rør om til spinaten faller litt sammen. Bland sausen med pastaen, og spe med litt av kokevannet fra pastaen.
    6. 6
      Pynt scampipastaen med friske urter og server.