Toscansk scampipasta
Opplev smakene av Italia med denne herlige oppskriften på kremet pasta med scampi og et pikant innslag.
20 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Kok pastaen «al dente» etter anvisning på pakken (ta vare på litt av kokevannet fra pastaen, det skal brukes senere).
- 2Rens scampiene og tørk godt av dem. Krydre med oregano, timian, salt og pepper.
- 3Ha olje fra soltørket tomat i en stekepanne og varm opp på høy varme. Stek scampiene i ca. 2 minutter på hver side. Stek tomatene og soltørket tomat sammen med scampiene mot slutten.
- 4Ta alt ut av stekepannen, og smelt smør på middels varme. Fres sjalottløken i pannen i ca. 2 minutter. Ha i hvitløk og fres det sammen med sjalottløken i ca. ½ minutt.
- 5Tilsett crème fraîche, fløte og kyllingbuljong. Kok opp og ha i scampiene, tomatene, spinat, chili og finhakket persille og basilikum. Rør om til spinaten faller litt sammen. Bland sausen med pastaen, og spe med litt av kokevannet fra pastaen.
- 6Pynt scampipastaen med friske urter og server.
- 1