Pasta carbonara

Pasta carbonara

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Server en italiensk klassiker med norsk vri. Pasta carbonara med spekeskinke er en god pastarett som faller i smak hos de fleste.

Fremgangsmåte

Del spekeskinken i små biter eller strimler. Visp sammen egg og parmesan. Krydre blandingen med en god klype salt og godt med kvernet sort pepper.
Kok pastaen «al dente» i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Ta vare på minst 2 dl av kokevannet før du heller det av pastaen. Ha pastaen tilbake i kasserollen, og tilsett eggeblandingen og 2 dl av kokevannet fra pastaen.
Sett kasserollen med pastaen på svak varme mens du hele tiden rører. Rør til sausen er kremet og klistrer seg til pastaen. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt mer av kokevannet.
Rør inn skinke og hakket persille. Erstatter du spekeskinke med bacon så smelt litt smør i en stekepanne og stek baconet før du har det opp i små biter sammen med hakket persille.
Server pastaen med det samme!

Tips:

Ønsker du den tradisjonelle pasta carbonara, kan 100 g spekeskinke erstattes med 100 g stekt bacon.