Pannestekt laks med fiskesaus og reker

Pannestekt laks med fiskesaus og reker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En frisk middagsrett med gode norske råvarer.

Fremgangsmåte

Vask potetene og legg dem i en gryte. Fyll på med vann til det så vidt dekker potetene. Legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la potetene småkoke til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe i et par minutter.
Skrell gulrøttene, del dem i skiver og kok i lettsaltet vann i 4–5 minutter.
Brun laksefiletene på alle sider i en middels varm stekepanne med smør. Ta laksen ut av stekepannen, men hold den varm frem til servering. Fres spinaten i stekefettet som er igjen i pannen.
Lag fiskesausen etter anvisning på pakken. Ha i pillede reker og la rekene bli gjennomvarm.

Tips:

Server laksefiletene med poteter, gulrøtter, spinat og fiskesaus. I oppskriften er det brukt Lofoten fiskesaus, men denne kan fint erstattes av en annen fiskesaus om du ønsker.