Ingredienser
Panna cotta er en dessertfavoritt med klassiske smaker som mange kan like. Her har vi toppet med en søt og frisk mangosaus.
Fremgangsmåte
-
Bløtlegg gelatinplatene i en stor bolle med kaldt vann.
-
Ha melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle og kok forsiktig opp under omrøring. Trekk platen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør inn i fløteblandingen. La blandingen avkjøle seg før du heller den over i fire serveringsglass. Dekk glassene med plastfolie og sett kjølig i ca. 4 timer eller natten over, til blandingen har stivnet.
- Mangosaus:
-
Ha frossen mango i en kasserolle og tin på svak varme. Tilsett limesaft og en spiseskje sukker og gi mangoen et oppkok i et lite minutt. Kjør mangoen med en stavmikser til du får en fin puré. Hell gjerne puréen gjennom en sil for å få en helt glatt saus. Avkjøl helt.
-
Server panna cotta med mangosaus og topp med revet mørk sjokolade.