Ingredienser
Panna cotta er en enkel dessert som de fleste liker. Her har vi servert den med klementin og karamellsirup som gjør den til en ypperlig avslutning på julens middager.
Fremgangsmåte
-
Bruk en teskje og skrap ut vaniljefrøene av vaniljestangen. Ha vaniljestangen og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 2 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la blandingen stå i 10 minutter.
-
Bløtlegg gelatinbladene i rikelig med kaldt vann, ca. 7 min. Gi fløtemelken et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme blandingen.
-
Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
-
Fordel blandingen i fire glass eller skåler. La stå i kjøleskapet til fløtepuddingen har stivnet, minst 4 timer (og gjerne natten over).
- Klementin- og karamellsirup
-
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle. Tilsett klementinjuice og sitronsaft. La det koke inn til sausen tykner og får sirupskonsistens. Avkjøl.
-
Skjær av skallet på klementinene (pass på så du ikke fjerner for mye) og skjær ut hinnefrie båter/fileter. (Eventuelt kan du skrelle og skjære klementinene i tynne skiver.)
-
Bland klementinene med sirupen rett før servering og fordel det over panna cottaen. Dryss over krokan og pynt med noen små mynteblader og granateplekjerner eller bringebær hvis ønskelig.