Panert fiskepudding med spisskål

Panert fiskepudding med spisskål

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Gi fiskepuddingen en sprø forvandling og et realt løft ved å panere den!

Fremgangsmåte

Riv gulrøttene og eplene til råkostsalaten, og bland det med sitronsaft og sukker. La salaten trekke i minst 10 minutter.
Stek baconet til det er gyllent og sprøtt. Legg det over på et tørkepapir slik at overflødig fett renner av. La gjerne baconfettet være igjen i stekepannen til å steke spisskålen i.
Del den halve spisskålen i to, gi den inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek kålen i baconfettet til den har fin farge på sidene. Hell over eplejuicen, legg på et lokk og damp kålen til den er mør og juicen nesten er fordampet. Litt av juicen kan brukes i sausen.
Kjør ingrediensen til sausen sammen med en stavmikser eller en liten blender. Sausen skal være lett flytende – tilsett mer eplejuice dersom du synes den er for tykk.
Bland mel, salt og pepper i en skål, ha lettpisket egg i en annen skål, og en skål med griljermel. Skjær fiskepuddingen i skiver med tykkelse på ca. 2 cm. Start med å dyppe begge sider av fiskepuddingskivene i melet, deretter i egget og til slutt i griljermelet. Varm opp en stekepanne med olje og stek fiskepuddingen på middels varme til den har fått en fin og gyllen farge.
Tilbered ertene etter anvisning på pakken.
Anrett den panerte fiskepuddingen, erter, bacon og spisskål på en tallerken. Topp kålen med saus og pynt med finhakkede urter.