Ovnsbakt laks med spinatpesto og spekeskinke

Ovnsbakt laks med spinatpesto og spekeskinke

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Her har du gode råvarer i skjønn harmoni. De syrlige granateplekjernene setter prikken over i-en.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til spinatpestoen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Smør en passende ildfast form med litt olje. Rens og del aspargesbønnene på langs (de kan også være hele).
Del laksen i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og legg en skje med pesto på hvert laksestykke. Dekk til med skinkeskiver og legg laksen over i den ildfaste formen. Stek laksen midt i ovnen i 10–15 minutter.
Kok aspargesbønnene knapt møre i fosskokende lettsaltet vann, sil av kokevannet og bland aspargesbønnene med litt olivenolje og granateplekjerner.
Server laksen straks den kommer ut av ovnen, med aspargesbønner som tilbehør.

Tips:

Ferdig filetert laks kan byttes ut med ørret. På samme måte kan du også bruke torskefilet. Spinatpesto kan byttes ut med annen pesto.