Ovnsbakt laks med grillede grønnsaker og urtesaus

Ovnsbakt laks  med grillede grønnsaker og urtesaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks på grillen er både enkelt og smakfullt. Med grillede grønnsaker til får du et sunt og fargerikt måltid.

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene til urtesausen. Smak til med salt og pepper.
Krydre laksen med salt og pepper. Sett aluminiumsformen med laks i forvarmet ovn på 200 °C og stek i ca. 15 minutter.
Server laksen med grillede grønnsaker og urtesaus, og med sitronskiver ved siden av.
Grillgrønnsaker:
Del squash og sjampinjong i skiver. Skjær løken i båter. Rens paprikaen og del den store biter.
Ha alle grønnsakene i en aluminiumsform. Dryss over finhakkede urter og krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland grønnsakene godt.
Sett aluminiumsformen på grillen og grill i 12–15 minutter under lokk. Snu grønnsakene underveis.

Tips:

Grønnsakene kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker, eller bruk de grønnsakene du allerede har.