Ostepiroger

Ostepiroger

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Små fylte piroger med ost og skinke egner seg godt som fingermat eller en enkel middag servert med grønn salat.

Fremgangsmåte

Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjær i melken.
Ha olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske..
Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over.
Trykk pirogene sammen med en gaffel og pensle de med sammenpisket egg. Pirogene stekes midt i ovnen ved 220 grader i 12–15 minutter.
Server de nystekte, og gjerne med en grønn salat ved siden av