Ostebord
Tilpass mengde etter hvor mange gjester du får, og bruk osten og tilbehøret du liker best.
20 min
Enkel
Tips!
Husk å la osten stå i romtemperatur et par timer før servering – da kommer den gode ostesmaken bedre frem! Anretter du ostene på et mørkt brett/fjøl, synes de lyse ostene bedre. Legg på egen kniv til hver ost.
Slik gjør du
- 1med hakket gressløk og kvernet pepper.
- 2Fordel ostene på et passende fat eller en fjøl, og ha plommechutney i en liten skål.
- 3Dander halve fiken, klementinbåter, valnøtter og druer rundt ostene, og pynt fatet med røde epler, tyttebær og et par rosmarinkvaster.
- 4Ostefat er enkelt å tilberede, enten du venter mange eller få gjester. Hvor mye og hvor mange oster du trenger er avhengig av antall gjester, hva de liker og i hvilken anledning du skal servere osten. Velg oster med ulik smaksstyrke og fasthet, og server gjerne en lokal favorittost. Server osten med variert tilbehør – tilbehøret er like viktig som osten. Tørket frukt, nøtter, ulike typer marmelade/chutney, honning og kjeks/brød er typisk tilbehør til ost. Disk gjerne opp med deilig hjemmebakt grytebrød.
- 5Hvor mye ost trenger jeg?
- 6Forrett: 2–3 ulike oster (50–75 g pr. pers.)
Ostefat: 4–7 ulike oster (ca. 200 g pr. pers.)
Dessert: 2–3 ulike oster (75–100 g pr. pers.)
- 1