Muffins i rødt, hvitt og blått

Muffins i rødt, hvitt og blått

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Muffins i flaggets farger er med på å sette festbordet i feststemning. Men denne oppskriften kan brukes til alle anledninger!

Fremgangsmåte

Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg.
Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte eller melk og bland røren godt sammen til det ikke er noen klumper igjen.
Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Fordel røren i formene og bruk gjerne to spiseskjeer for å få lik mengde røre i hver form.
Stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter på 175 ℃.
Avkjøl på rist.
Marengstopping:
Smør en bolle i glass eller aluminium med sitronen. Ha saltet i.
Hell alle eggehvitene i bollen og la kjøkkenmaskinen gå på sakte fart til det dannes små bobler. Øk farten til skummet blir stivt og topper seg.
Ha i sukker litt av litt av gangen og kjør i noen minutter til alt sukkeret er oppløst og marengsen er stiv og blank. Ta en sprøytepose og fest tyllen.
Dypp en pinne/baksiden av en skje/en spisepinne i konditorfargene. Dra striper med geléfarge fra bunn til topp innvendig i posen før du fyller inn røren. Gjenta med røde og blå striper til du har fylt hele posen med loddrette striper.
Pass på at det er rom mellom hver farge slik at den hvite marengsen også får luft nok til å danne hvite linjer. Ha marengsen i sprøyteposen og sprøyt ut topper på de avkjølte muffinsene.
Server.