Minuttbiff med kanaripoteter, cherrytomater og persillemajones

Minuttbiff med kanaripoteter, cherrytomater og persillemajones

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Skjærer du biffen i tynne skiver før du steker den tar det ikke stort mer enn et minutt i stekepanna eller på grillen før den er perfekt stekt og ferdig til servering. Små ferskpoteter kokt med salt og en enkel, men god, majonesdressing er deilig tilbehør.

Fremgangsmåte

Persillemajones
Skjær kjøtt i ca. 1½ cm tynne skiver. Legg dem på en skjærfjøl og legg litt plastfolie over kjøttstykkene. Bank skivene forsiktig ut med en liten kjele eller stekepanne. Sett kjøttet til siden og forbered tilbehøret.
Lag kanaripoteter: Ha potet i en kjele og hell over salt og vann. Kok opp. Senk varmen og la potetene koke til de er møre, ca 15–20 minutter. Hell av vann og salt og la potetene dampe seg tørre. Børst vekk noe av saltet.
Lag persillemajones: Bland sammen majones, ketchup, persille, sitronsaft og hvitløk. Smak til med salt og kvernet pepper.
Varm en stekepanne og smelt halvparten av margarinen. Stek to av minuttbiffene, ca 2. minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg dem over på en tallerken og stek de to neste biffene på samme måte. Ha cherrytomatene i pannen og stek dem raskt til de blir blanke og skinnet begynner å sprekke.
Server minuttbiff med kanaripoteter, cherrytomater og persillemajones.

Tips:

Hvis du vil ha litt mer «sting» i sausen, så kan du bytte ut ketchupen med tacosaus med din favorittstyrke og juster smaken med litt sukker. Og om du ønsker en litt lettere saus, så kan du bytte ut halvparten av majonesen med yoghurt naturell.