Byggotto (DNT)
Bygg er en enkel og ren råvare som kan smaksettes på utallige måter, og er i tillegg både sunn og bærekraftig mat. Byggotto kan serveres som forrett, siderett eller hovedrett. Litt selvfisket fisk, en god lokal ost eller tørket kjøtt som topping løfter smaken.
20-40 min
Enkel
Tips!
Tilsett omtrent like mye linser som bygg for en mer mettende hovedrett.
Slik gjør du
- 1Del soppen i passe store biter og stek i smør til den er gylden. Kutt opp purre, ha den i gryta og stek noen minutter til.
- 2Tilsett byggryn, buljongterning og vann. La det koke i ca 20 min. Rør av og til.
- 3Ha i gulrot og erter, tørrmelk, og eventuelt en lokal ost for å få en mer kremet byggotto. Ta kjelen av platen. Smak til med salt og pepper.
- 4Pynt med urter, tyttebær, tørket kjøtt eller fisk.
- 5FRA NATUREN
Sommer: Strandreddik og bergmynte. Høst: Sopp, tyttebær og bakkemynte.
- 1