Byggotto (DNT)

Bygg er en enkel og ren råvare som kan smaksettes på utallige måter, og er i tillegg både sunn og bærekraftig mat. Byggotto kan serveres som forrett, siderett eller hovedrett. Litt selvfisket fisk, en god lokal ost eller tørket kjøtt som topping løfter smaken.

20-40 min
Enkel
Byggotto (DNT)
Tips!

Tilsett omtrent like mye linser som bygg for en mer mettende hovedrett.

Slik gjør du

    1. 1
      Del soppen i passe store biter og stek i smør til den er gylden. Kutt opp purre, ha den i gryta og stek noen minutter til.
    2. 2
      Tilsett byggryn, buljongterning og vann. La det koke i ca 20 min. Rør av og til.
    3. 3
      Ha i gulrot og erter, tørrmelk, og eventuelt en lokal ost for å få en mer kremet byggotto. Ta kjelen av platen. Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Pynt med urter, tyttebær, tørket kjøtt eller fisk.
    5. 5
      FRA NATUREN
      Sommer: Strandreddik og bergmynte. Høst: Sopp, tyttebær og bakkemynte.