Bolognesegryte (DNT)

Basen for denne gryta er linser fra proviantlageret, noe som gir et mettende, proteinrikt og fullverdig måltid. Når basen er god, trenger man ikke bære så mye ekstra i sekken. Et par grønnsaker og en bit lokal pølse gjør den store forskjellen.

20-40 min
Enkel
Bolognesegryte (DNT)
Tips!

Server med fullkorns-makaroni eller kokt byggryn. Eller lag potetmos og legg gryte og mos lagvis med ost på toppen.

Slik gjør du

    1. 1
      Del pølse, gulrot, stangselleri i terninger. Kutt hvitløken i skiver.
    2. 2
      Stek i en gryte til grønnsakene er myke og har fått litt farge.
    3. 3
      Tilsett hermetisk tomat, skyll boksen med vann og ha i gryta. Tilsett linsene.
    4. 4
      Kok til linsene er møre, ca 15 min.
    5. 5
      Smak til med oregano, salt og pepper.
    6. 6
      FRA NATUREN: Sommer: Bergmynte og einer. Høst: Bergmynte og sopp.