Bolognesegryte (DNT)
Basen for denne gryta er linser fra proviantlageret, noe som gir et mettende, proteinrikt og fullverdig måltid. Når basen er god, trenger man ikke bære så mye ekstra i sekken. Et par grønnsaker og en bit lokal pølse gjør den store forskjellen.
20-40 min
Enkel
Tips!
Server med fullkorns-makaroni eller kokt byggryn. Eller lag potetmos og legg gryte og mos lagvis med ost på toppen.
Slik gjør du
- 1Del pølse, gulrot, stangselleri i terninger. Kutt hvitløken i skiver.
- 2Stek i en gryte til grønnsakene er myke og har fått litt farge.
- 3Tilsett hermetisk tomat, skyll boksen med vann og ha i gryta. Tilsett linsene.
- 4Kok til linsene er møre, ca 15 min.
- 5Smak til med oregano, salt og pepper.
- 6FRA NATUREN: Sommer: Bergmynte og einer. Høst: Bergmynte og sopp.
- 1