Middagspannekaker med kalkunkorv og bacon

Middagspannekaker med kalkunkorv og bacon

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Middagspannekaker er tradisjonsrik kosemat og et populært valg hos både store og små. Perfekt nistemat til turen kan det også være! Denne oppskriften gir 4 tykke pannekaker.

Fremgangsmåte

Visp hvetemel og halvparten av melken til en klumpefri røre.
Tilsett ett egg om gangen, vekselvis med resten av melken, flytende margarin og salt. La pannekakerøren svelle i 30 minutter.
Gjør klart resten mens røren sveller. Del kalkunkorv i terninger og bacon i strimler. Vask og rens vårløken og kutt den i tynne strimler. Stek kalkunkorv og bacon i en stekepanne til det er gyllent og baconet er sprøtt.
Ha litt flytende margarin i en varm stekepanne og la det bli gyllent før du har pannekakerøre i pannen. Stek pannekaken i ca. 2–3 minutter til den har fått fin og gyllen farge. Snu pannekaken og fordel kalkunkorv, bacon og revet ost over den stekte siden. Stek til osten har smeltet. Dryss strimlet vårløk over pannekakene rett før servering.

Tips:

Tilbered kalkunkorv, bacon, vårløk og pannekakerøre hjemme. Hell røren over på en tom flaske og stek pannekakene i en stekepanne over bål eller primus. Pannekakene kan også lages ferdig hjemme, pakkes i aluminiumsfolie og varmes på bål eller grill.