Ingredienser
Hjemmelagde medisterkaker hører julen til, og denne søt-syrlige rødkålsalaten er ypperlig tilbehør. Oppskriften rekker til ca. 20 medisterkaker.
Fremgangsmåte
-
Medisterdeigen og melken skal være like kald. Elt medisterdeigen seig med saltet. Rør inn egget og spe med melk, litt etter litt. Når du har hatt i ¾ av melken kan du ha i potetmel og krydder og bland godt.
-
Spe med resten av melken. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
-
Form farsen til jevne kaker med en spiseskje og stek dem i smør og litt olje i en stekepanne.
-
Eventuelt kan medisterkakene trekke ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 °C i ca. 15 minutter.
- Rødkålsalat
-
Finsnitt kålen.
-
Skjær av skallet på klementinene, pass på så du ikke fjerner for mye av fruktkjøttet. Skjær ut hinnefrie små båter og press saften ut av restene i en liten skål (ev. kan du bare skjære klementinene i jevne biter eller skiver).
-
Visp sammen honning, sitronsaft, olivenolje og klementinsaften. Smak dressingen til med salt og pepper, og bland den med rødkål, klementinbåter og granateplekjerner. Dryss over hakket persille.
-
Server medisterkakene med rødkålsalat, gode poteter og brun saus til. Se oppskrift under julesaus