Medisterkaker med rødkålsalat

Medisterkaker med rødkålsalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hjemmelagde medisterkaker hører julen til, og denne søt-syrlige rødkålsalaten er ypperlig tilbehør. Oppskriften rekker til ca. 20 medisterkaker.

Fremgangsmåte

Medisterdeigen og melken skal være like kald. Elt medisterdeigen seig med saltet. Rør inn egget og spe med melk, litt etter litt. Når du har hatt i ¾ av melken kan du ha i potetmel og krydder og bland godt.
Spe med resten av melken. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til jevne kaker med en spiseskje og stek dem i smør og litt olje i en stekepanne.
Eventuelt kan medisterkakene trekke ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 °C i ca. 15 minutter.
Rødkålsalat
Finsnitt kålen.
Skjær av skallet på klementinene, pass på så du ikke fjerner for mye av fruktkjøttet. Skjær ut hinnefrie små båter og press saften ut av restene i en liten skål (ev. kan du bare skjære klementinene i jevne biter eller skiver).
Visp sammen honning, sitronsaft, olivenolje og klementinsaften. Smak dressingen til med salt og pepper, og bland den med rødkål, klementinbåter og granateplekjerner. Dryss over hakket persille.
Server medisterkakene med rødkålsalat, gode poteter og brun saus til. Se oppskrift under julesaus

Tips:

Du kan selvsagt servere rødkålsalaten med ferdige medisterkaker i stedet for hjemmelagde.