Marinerte grillskiver

Marinerte grillskiver

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Grillskiver er enkel grillmat å gjøre i stand, og du kan bruke både grillskiver av kalkun, svin eller lam. Her har vi også gjort i stand enkel tilbehør.

Fremgangsmåte

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før steking, da rekker det å bli romtemperert slik at det blir jevnere stekt.
Skivene grilles i ca. 5–7 minutter på hver side. Ikke snu skivene før de har fått stekeskorpe, da beholder du den deilige kjøttsaften inne i kjøttet. Grillskivene kan også stekes i panne.
Del hvitløken på tvers av båtene og vend i olje. Krydre med salt og pepper og legg med snittflaten på grillen. Grill den i ca. 15 minutter til hvitløksbåtene er blitt møre og trykkes lett ut.
Legg hele cherrytomater og asparges på grillen sammen med kjøttet, snu grønnsakene ofte.
Tre de kokte potetene på spyd og grill til potetene er gylne.
Server grillskivene med tilbehøret, gjerne med aioli og focaccia til.

Tips:

Dersom du bruker grillspyd av tre, kan det være lurt å legge dem i vann i 15 minutter før bruk så de ikke begynner å brenne.