Julens koldtbord
Julen er tid for gode smaker og hygge med familie og nære venner. Dekk opp en bugnende julebuffé med noe for enhver smak. Dander fristende pålegg og småretter på fat og i skåler. Pynt opp med friske grønnsaker, frukt og urter. Smårettene kan gjerne lages dagen i forveien.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
Eggesalat
- 1Eggesalat er spesielt nydelig sammen med røkt skinke og røkt ørret eller laks.
- 2Bland hakkede hardkokte egg sammen med majonesen. Tilsett gjerne hakket løk og litt karri.
- 1
Hurtigsyltet rødløk
- 1Syltet rødløk har en deilig sødme som gjør de fleste kjøttretter komplett.
- 2Skjær løken i tynne skiver eller båter. Bland limesaften med sukker. La sukkeret løse seg opp før du tilsetter løken. La løken stå i minst 30 minutter før servering.
- 1
Waldorfsalat
- 1En klassisk og frisk salat som nærmest er en selvfølge på ethvert koldtbord.
- 2Skjær eplene i tynne skiver og del druene i to. Fjern de groveste trevlene på stangsellerien og skjær den i tynne skiver. Pisk fløten til en myk krem og vend majonesen inn i kremen. Smak til med noen dråper sitronsaft og en god klype sukker. Bland alle ingrediensene lett sammen, vend inn grovhakkede valnøtter.
- 1
Potetsalat
- 1En frisk og kremet potetsalat gjør seg bra på julens koldtbord, og er kjapt og enkelt å lage. Potetsalat er spesielt godt tilbehør til spekemat.
- 2Vask og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Del potetene i grove biter, og bland dem raskt sammen med crème fraîche og friske urter etter ønske. Krydre med salt og kvernet pepper.
- 1