Løvbiffsuppe med rotgrønnsaker

Løvbiffsuppe med rotgrønnsaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hva er vel bedre enn en varmende kjøttsuppe med rotgrønnsaker på en kald vinterdag? Toppet med crème fraîche og litt revet parmesan blir suppen ekstra smakfull.

Fremgangsmåte

Stek løvbiffen etter anvisning på pakken. Del den stekte løvbiffen i strimler.
Rens og kutt stangselleri og purreløk i biter. Skrell kålrot, persillerot, sellerirot, gulrøtter og poteter, og skjær dem i jevne terninger. Finhakk løken. Smelt smør i en stor kjele. Ha i de oppkuttede grønnsakene og fres på middels varme i 5 minutter under omrøring.
Tilsett strimlet løvbiff, vann, tomatpuré, timian og buljong. Sett på lokk og la det småkoke til grønnsakene er møre, i ca. 1 time. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
Tilsett frosne aspargesbønner og la dem trekke i et par minutter.
Dryss persille over suppen og server den med en klatt crème fraîche og litt revet ost. Server gjerne med flatbrød eller ristet brød til.

Tips:

Varm suppe er perfekt å fylle på termos og ha med seg på tur.