Ingredienser
Hva er vel bedre enn en varmende kjøttsuppe med rotgrønnsaker på en kald vinterdag? Toppet med crème fraîche og litt revet parmesan blir suppen ekstra smakfull.
Fremgangsmåte
-
Stek løvbiffen etter anvisning på pakken. Del den stekte løvbiffen i strimler.
-
Rens og kutt stangselleri og purreløk i biter. Skrell kålrot, persillerot, sellerirot, gulrøtter og poteter, og skjær dem i jevne terninger. Finhakk løken. Smelt smør i en stor kjele. Ha i de oppkuttede grønnsakene og fres på middels varme i 5 minutter under omrøring.
-
Tilsett strimlet løvbiff, vann, tomatpuré, timian og buljong. Sett på lokk og la det småkoke til grønnsakene er møre, i ca. 1 time. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
-
Tilsett frosne aspargesbønner og la dem trekke i et par minutter.
-
Dryss persille over suppen og server den med en klatt crème fraîche og litt revet ost. Server gjerne med flatbrød eller ristet brød til.