BBQ-marinert kyllingfilet med grillet ananas
En smakfull kombinasjon av saftig kyllingfilet og grillet ananas, som tilfører en søt og frisk smak til retten.
40-60 min
Middels
Slik gjør du
- 1Del kyllingfiletene i to på langs. Visp sammen BBQ saus, olje, hvitløk, soyasaus, paprikapulver, 1 ts salt og 0,5 ts kvernet sort pepper. Ha kyllingen over i en passende brødpose og tilsett marinaden. Klem mest mulig luft ut av posen før du knyter den sammen. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne 4-6 timer – eller natten over.
- 2Ta kyllingen ut av marinaden og grill filetene over høy varme i cirka 3 minutter på hver side.
- 1
Grillet ananas med chilisalt:
- 1Fjern toppen på ananasen (eller la den sitte på hvis den er pen). Del ananasen i 8 jevne båter og skjær vekk den harde/trevlete stammen i midten. Pensle snittflaten med litt olje og grill ananasen over høy varme til den er gyllen (karamellisert) og mør.
- 2Bland sammen chili og limeskall sammen med saltet, og dryss saltet over ananasen før servering.
- 3Hvis du vil ha et større utvalg av kjøtt og tilbehør eller får gjester på besøk, kan du tilsette Lime- og chilimarinerte kyllingspyd med sprø salat på menyen.
- 1