Ingredienser
Med bakemiks kan du enkelt bake deilige, saftige fastelavnsboller. Fyll bollene med syltetøy og krem, og topp med melisdryss.
Fremgangsmåte
-
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, lunkent vann og smeltet smør. Elt deigen til den blir blir smidig – i ca. 5 minutter med kjøkkenmaskin, eller 10 minutter hvis du elter for hånd.
-
La deigen hvile i 10 minutter før du ruller den ut til en pølse. Del deigpølsen i ca. 20 emner og form til boller. Plasser bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45–60 minutter, eller til de har dobbel størrelse.
-
Stek bollene midt i ovnen på 225 °C i 8–10 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Avkjøl bollene på rist.
-
Pisk kremfløte og sukker til krem. Del de avkjølte bollene i to. Ha på syltetøy etter ønske og krem på bunnen, og legg på toppen. Dryss over melis før servering.
-
Ønsker du å lage fastlavnsbollene fra bunnen av? Klikk her.