Lammegryte
Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
- 2Skrell løken. Den kan brukes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
- 3Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Ha i hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.
- 4Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
- 5Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.
- 6Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.
- 1