Stekt laks med parmesan

Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.

40-60 min
Middels
Stekt laks med parmesan

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.
  1. Ratatouille:

    1. 1
      Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
    2. 2
      Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
    3. 3
      Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.
    4. 4
      Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.
  2. Parmesankrem:

    1. 1
      Kok inn kremfløte til det halve.
    2. 2
      Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.
    3. 3
      Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.