Sesampanert laks med fløtestuet purre

Neste gang du panerer fisk må du prøve sesamfrø blandet med griljermel. Sesamfrøene gir laksen en god smak, og fløtestuet purre runder av retten.

20-40 min
Enkel
Sesampanert laks med fløtestuet purre

Slik gjør du

  1. Fløtestuet purre

    1. 1
      Skjær laksen i porsjonsstykker og tørk godt med tørkepapir.
    2. 2
      Bland mel, salt og pepper i en bolle, pisk egg lett i en annen bolle, og bland griljermel og sesamfrø i en tredje bolle.
    3. 3
      Vend laksestykkene i melblandingen, så i egg, og til slutt i sesamblandingen.
    4. 4
      La stykkene ligge noen minutter på tørt underlag så paneringen fester seg.
    5. 5
      Stek laksen i olje på middels varme, i ca. 2 minutter på hver side.
    6. 6
      Fløtestuet purre:
    7. 7
      Rens og skyll purre godt, og la den renne godt fra seg.
    8. 8
      Skjær purre i tynne ringer og surr i smør i 2 minutter. De skal ikke bli brune.
    9. 9
      Hell kremfløte over og la purren surre i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
    10. 10
      Server laksen med fløtestuet purre og kokte poteter ved siden av.