Salat med asparges, laks og jordbær
Tre favoritter i en og samme salat, nemlig asparges, laks og jordbær. Crispisalaten gir sprøhet, jordbærene tilfører sødme, og en dressing med lime, chili og ingefær setter fart på smaksløkene. Grill laksen slik at den beholder en «rosa» kjerne og topp salaten med saftige biter. Dryss over basilikum og middagen er klar til servering!
20-40 min
Middels
Slik gjør du
- 1Rens, skyll og tørk crispisalaten.
- 2Kok aspargestoppene raskt i lettsaltet vann (30–60 sekunder) og avkjøl i isvann. La toppene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
- 3Rens og del jordbærene i skiver.
- 4Skjær laksen i fire jevne stykker. Drypp over litt olje og krydre lett med salt og kvernet pepper.
- 5Grill laksestykkene i 2–3 minutter på hver side over middels høy varme i en grillpanne (eller en vanlig stekepanne). Husk at laksen skal ha en saftig og «rosa» kjerne. La fisken hvile på en tallerken mens du lager dressingen.
- 6Visp sammen olivenolje, limesaft, finhakket hvitløk, ingefær og en klype salt. Rens chilien for frø og finhakk den. Ha ca. 2 ts finhakket chili over i dressingen og legg resten til side så lenge.
- 7Riv crispisalaten i mindre biter og bland den sammen med babyleaf, asparges, jordbær og halvparten av dressingen.
- 8Anrett salaten på tallerkener og legg på grillet laks delt i grove biter. Dryss over litt ekstra chili, en klype kvernet sort pepper og en god håndfull basilikumblader. Drypp over resten av dressingen eller server den ved siden av.
- 1