Purrebakt laksefilet
Purrebakt laks med fargerike grønnsaker og fløtepoteter er en sunn og smakfull hverdagsmiddag for hele familien.
40-60 min
Middels
Tips!
Bytt ut fløtepoteter med potetlefser. Forbered grønnsakene og fisken hjemme og pakk det inn i aluminiumsfolie. Laks i aluminiumsfolie kan stekes direkte på bål eller grill.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- 2Kutt av 8 av de ytterste bladene på purren og vask dem godt. Rens resten av purren og kutt den i tynne strimler. Skrell gulrøttene og snitt to av dem i tynne strimler, de to andre gulrøttene skal brukes senere.
- 3Ta laksefiletene ut av aluminiumsformene som de kommer i. Smør litt flytende margarin i bunnen av formen. Krydre laksefiletene med salt og pepper. Surr ett purreblad rundt hver filet og legg dem i formen. De fire purrebladene som er igjen skal brukes senere.
- 4Legg purre- og gulrotstrimler i formen med fisken. Dekk til formen med aluminiumsfolie og stek den i ovnen i 35 minutter. Stek fløtepotetene i en ildfast form under folie i ovnen samtidig som fisken.
- 5Kutt resten av gulrøttene i staver og del brokkolien i buketter. Kok brokkoli, gulrøtter og resten av purrebladene i lettsaltet vann i 3 minutter. Sil fra kokevannet.
- 6Anrett fløtepotetene på tallerken ved å forme purrebladet til en ring, og fyll ringen med fløtepoteter. Legg fisken på en seng av strimlet purre og gulrot ved siden av fløtepotetene.
- 7Server retten med brokkolibuketter og gulrotstaver til. Drypp gjerne litt sitron over fisken.
- 1