Ovnsbakt laks med spinatpesto og spekeskinke

Her har du gode råvarer i skjønn harmoni. De syrlige granateplekjernene setter prikken over i-en.

40-60 min
Middels
Ovnsbakt laks med spinatpesto og spekeskinke
Tips!

Ferdig filetert laks kan byttes ut med ørret. På samme måte kan du også bruke torskefilet. Spinatpesto kan byttes ut med annen pesto.

Slik gjør du

    1. 1
      Kjør alle ingrediensene til spinatpestoen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
    2. 2
      Forvarm stekeovnen til 200 °C. Smør en passende ildfast form med litt olje. Rens og del aspargesbønnene på langs (de kan også være hele).
    3. 3
      Del laksen i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og legg en skje med pesto på hvert laksestykke. Dekk til med skinkeskiver og legg laksen over i den ildfaste formen. Stek laksen midt i ovnen i 10–15 minutter.
    4. 4
      Kok aspargesbønnene knapt møre i fosskokende lettsaltet vann, sil av kokevannet og bland aspargesbønnene med litt olivenolje og granateplekjerner.
    5. 5
      Server laksen straks den kommer ut av ovnen, med aspargesbønner som tilbehør.