Ovnsbakt laks med spinatpesto og spekeskinke
Her har du gode råvarer i skjønn harmoni. De syrlige granateplekjernene setter prikken over i-en.
40-60 min
Middels
Tips!
Ferdig filetert laks kan byttes ut med ørret. På samme måte kan du også bruke torskefilet. Spinatpesto kan byttes ut med annen pesto.
Slik gjør du
- 1Kjør alle ingrediensene til spinatpestoen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
- 2Forvarm stekeovnen til 200 °C. Smør en passende ildfast form med litt olje. Rens og del aspargesbønnene på langs (de kan også være hele).
- 3Del laksen i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og legg en skje med pesto på hvert laksestykke. Dekk til med skinkeskiver og legg laksen over i den ildfaste formen. Stek laksen midt i ovnen i 10–15 minutter.
- 4Kok aspargesbønnene knapt møre i fosskokende lettsaltet vann, sil av kokevannet og bland aspargesbønnene med litt olivenolje og granateplekjerner.
- 5Server laksen straks den kommer ut av ovnen, med aspargesbønner som tilbehør.
- 1