Laks med lune dillpoteter og apetinakrem

Deilig laks på grill eller i ovnen sammen med dillpoteter og apetinakrem.

20-40 min
Enkel
Laks med lune dillpoteter og apetinakrem
Tips!

Laksefiletene kan også grilles. Kommer laksen i aluminiumsform kan den settes direkte på grillen. Grill laksen på oppvarmet grill i ca. 15 minutter, eller til fisken flaker seg. Laksen blir mest saftig når den ikke grilles for lenge, derfor kan det være lurt å sjekke om den er klar etter 11–12 minutter.

Slik gjør du

    1. 1
      Del hver potetene i fire biter (behold skallet på), og kok dem møre i lettsaltet vann.
    2. 2
      Slå av vannet og ha potetene over i en skål. Tilsett smør, olje og dill, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Damp eller kok sukkerertene i lettsaltet vann i 1 minutt.
    4. 4
      Krydre laksen med salt og pepper. Sett aluminiumsformen med laks i forvarmet ovn på 200 °C og stek i ca. 15 minutter.
  1. Apetinakrem:

    1. 1
      Smuldre Apetinaosten i en skål. Tilsett rømme og kjør med stavmikser til du har en glatt krem. Smak til med salt og pepper.
    2. 2
      Server laks med dillpoteter, dampede sukkererter, apetinakrem og en sitronbåt til å presse over fisken.