Hjertesalat med røkt laks

Legg hjertesalaten på grillen og få frem enda mer smak og sødme. Men pass på at den ikke ligger for lenge – et par minutter er nok på en varm grill!

20 min
Enkel
Hjertesalat med røkt laks
Tips!

Retten kan også stekes i en grillpanne.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok eggene i 8 minutter. Del dem i båter.
    2. 2
      Del to hjertesalat i to deler på langs.
    3. 3
      Pensle snittflaten på salaten med olivenolje og honning.
    4. 4
      Stek salaten i noen minutter slik at den får fine grillstriper.
    5. 5
      Strø over en liten klype flaksalt. Legg salaten på et stort fat.
    6. 6
      Server salaten med tynne skiver røkelaks og topp gjerne med kapers, egg og dressing. Og pynt gjerne med noen friske bringebær.
  1. Dressing

    1. 1
      Bland olje, ferdig eller hjemmelaget bringebæreddik, og grov sennep.
    2. 2
      Hvis du ikke har bringebæreddik kan du enkelt lage dette selv: Bland 1 ss epleeddik, 1 ts sukker og 3 moste bringebær – Voilà!
    3. 3
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juni.