Hjertesalat med røkt laks
Legg hjertesalaten på grillen og få frem enda mer smak og sødme. Men pass på at den ikke ligger for lenge – et par minutter er nok på en varm grill!
20 min
Enkel
Tips!
Retten kan også stekes i en grillpanne.
Slik gjør du
- 1Kok eggene i 8 minutter. Del dem i båter.
- 2Del to hjertesalat i to deler på langs.
- 3Pensle snittflaten på salaten med olivenolje og honning.
- 4Stek salaten i noen minutter slik at den får fine grillstriper.
- 5Strø over en liten klype flaksalt. Legg salaten på et stort fat.
- 6Server salaten med tynne skiver røkelaks og topp gjerne med kapers, egg og dressing. Og pynt gjerne med noen friske bringebær.
- 1
Dressing
- 1Bland olje, ferdig eller hjemmelaget bringebæreddik, og grov sennep.
- 2Hvis du ikke har bringebæreddik kan du enkelt lage dette selv: Bland 1 ss epleeddik, 1 ts sukker og 3 moste bringebær – Voilà!
- 3Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juni.
- 1