Gryte med laks, sopp og kål
De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sjampinjong og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken.
20-40 min
Enkel
Tips!
Bruk gjerne skogssopp om du har.
Slik gjør du
- 1Skjær laks i store terninger.
- 2Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.
- 3Brun lakseterningene lett i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.
- 4Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter.
- 5Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter.
- 6Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.
- 7Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.
- 8Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3-4 minutter.
- 9Server med persille drysset over, med brød ved siden av.
- 1