Gryte med laks, sopp og kål

De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sjampinjong og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken.

20-40 min
Enkel
Gryte med laks, sopp og kål
Tips!

Bruk gjerne skogssopp om du har.

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær laks i store terninger.
    2. 2
      Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.
    3. 3
      Brun lakseterningene lett i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.
    4. 4
      Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter.
    5. 5
      Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter.
    6. 6
      Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.
    7. 7
      Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.
    8. 8
      Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3-4 minutter.
    9. 9
      Server med persille drysset over, med brød ved siden av.