Fiskegrateng med laks
Denne lettvinte og lekre fiskegratengen med laks kan du variere med ulike urter. Lag gjerne en stor porsjon, så kan du fryse resten og spise det en dag du har dårlig tid.
40-60 min
Middels
Slik gjør du
Råkost
- 1Sett stekeovnen på 200°C. Skjær laksen i terninger på ca. 2 cm, vårløk i tynne skiver og finhakk persille.
- 2Pisk sammen hvetemel og matfløte i en kjele og kok dette opp mens du visper hele tiden. Smak til med salt, pepper og muskat.
- 3Pisk sammen egg i en bolle og tilsett sausen litt etter litt. Ha i lakseterninger, vårløk og persille.
- 4Ha det over i en smurt ildfast form, strø over en blanding av griljermel og revet parmesan.
- 5Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 25–30 minutter på nederste rille.
- 6Riv gulrot og eple og press over litt sitronsaft.
- 1