Avkokt laks
Laks og lykke sydet i laubærblad. Servert med små søte poteter, strålende sitroner, rømme og sprø agurk. Hver bit smaker overskudd!
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
Ingredienser:
- 1Kok opp 1 l vann sammen med noen sitronskiver, laurbærblad, hel svart pepper og 1 ts salt. Legg laksestykkene i vannet og la de småkoke, uten å boble i 8–10 minutter.
- 2Sett gryten til side og la stykkene hvile i kokevannet til de skal serveres. Stykkene kan serveres lun eller kald.
- 3Vask potetene, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i 15–20 minutter, eller til de er myke. Hell av kokevannet og ha litt dill over potetene.
- 1
Agurksalat:
- 1Skjær agurkene i tynne skiver med en skarp kniv eller ostehøvel. Tilsett sukker, ½ ts salt og eddik. Bland godt.
- 2Server laks, poteter og agurksalat med lettrømme og eventuelt et dryss med urter.
- 1