Avkokt laks

Laks og lykke sydet i laubærblad. Servert med små søte poteter, strålende sitroner, rømme og sprø agurk. Hver bit smaker overskudd!

20-40 min
Enkel
Avkokt laks

Slik gjør du

  1. Ingredienser:

    1. 1
      Kok opp 1 l vann sammen med noen sitronskiver, laurbærblad, hel svart pepper og 1 ts salt. Legg laksestykkene i vannet og la de småkoke, uten å boble i 8–10 minutter.
    2. 2
      Sett gryten til side og la stykkene hvile i kokevannet til de skal serveres. Stykkene kan serveres lun eller kald.
    3. 3
      Vask potetene, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i 15–20 minutter, eller til de er myke. Hell av kokevannet og ha litt dill over potetene.
  2. Agurksalat:

    1. 1
      Skjær agurkene i tynne skiver med en skarp kniv eller ostehøvel. Tilsett sukker, ½ ts salt og eddik. Bland godt.
    2. 2
      Server laks, poteter og agurksalat med lettrømme og eventuelt et dryss med urter.