Laks med grønnkålchips og potetbåter

Laks med grønnkålchips og potetbåter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag en superenkel middag i airfryeren med laks, potetbåter og grønnkålchips! Server med en hjemmelaget rømmedressing til.

Fremgangsmåte

Forvarm airfryeren til 180 °C.
Vask og tørk grønnkålen, og kutt bladene av stilken. Del bladene i litt mindre biter. Spray dem med litt olje og dryss over en god klype salt.
Stek grønnkålen i airfryeren i 2­–3 minutter. Rist på kurven etter ca. 1 minutt. Legg gjerne en rist over bladene for å unngå at de letter og treffer varmeelementet. Følg godt med underveis, for grønnkålen blir fort ferdig.
Sett airfryeren på 200 °C.
Bland olivenolje med hvitløk- og paprikapulver.
Skjær potetene i fine båter. Gni laksestykkene og potetene inn med olje- og krydderblandingen.
Bak potetbåtene i airfryeren i 10­–15 minutter. Snu potetene halvveis i steketiden. Du kan legge til noen minutter hvis det er nødvendig.
Bak laksefiletene i airfryeren på 200 °C i 6­–8 minutter.
Bland rømme og finhakket persille og smak til med salt, pepper og litt sitron hvis ønskelig.
Server laksen med potetbåter, grønnkålchips og rømmedressing til.